RÅD VID STOPP I AVLOPP

 

Innan man börjar ska man tänka på riskerna. När man jobbar med avlopp finns alltid en risk för översvämning. Skillnaden är att det inte är rent vatten som kommer från avloppet.

I anslutning till vaskar och golvbrunnar finns det alltid ett vattenlås. Om det är något fel på vattenlåset luktar det avlopp. Prova därför att göra rent detta först. Använd inga kemikalier.

 

Avloppsrensaren i kök

Hjälper inte detta använd en plunsch. Detta redskap bör finnas i alla hem. När man använder den måste det sluta tätt mot alla hål. Det är nämligen viktigt att man arbetar upp ett bra tryck med plunschen. Man ska fylla golvbrunnen/vasken med vatten innan man börjar arbeta med redskapet

.

avlopps rensning med högtryckstvätt

Om problemet inte försvinner med plunschen kan man använda en högtryckstvätt. När man använder en högtryckstvätt måste man vara vaksam. Rinner inte vattnet undan kan skadan bli värre än tidigare. De flesta har en högtryckstvätt hemma. Man kan i de flesta varuhus köpa till en iller (en slang med ett speciellt munstycke) som man lätt kopplar till sin högtryckstvätt. De flesta stoppen kan avhjälpas med denna utrustningen.

Rensmaskin gör jobbet men inte bra
 
 
RÖRLÄGGARENS BÄSTA VÄN

 

Rensmaskin är oftast det som rörläggarna använder. Med rensmaskin blir rören inte helt rena och stoppet kommer ofta tillbaka snabbt igen, speciellt i köksavloppet.

 

 

NÄR VI KOMMER TILL ER

 

Det underlättar jobbet väldigt mycket för oss om ni plockar bort saker i diskbänkskåpet, runt golvbrunnen eller vid stamledningen innan vi kommer. Då kan vi dra in slangarna utan att det tar emot. För att underlätta arbetet ytterligare för oss är det bra om vägen till ert problemområde är rent från sådant ni är rädda om.


    

 

 

Nyheter

2017-10-02

Ny prislista ligger uppe

www.stoppiavlopp.com

2012-01-11

Nyare hemsida

Uppdaterat hemsidan.